Glas

 

Våra huvudleverantörer är Hoya & Zeiss, då vi är mycket noga när det gäller kvaliteten. Det finns många olika glastyper för olika synfel och olika krav, fråga oss så hjälper vi dig att hitta rätt i djungeln. 

 

 

Enkelslipade glas

 

Enkelslipade glas för närsynthet, översynthet, ålderssynthet och astigmatism.

 

Progressiva glas

 

Flerstyrkeglas med en osynlig övergång från avståndsseende till närseende. Den här typen av glas behöver nästan alla någon gång efter 40 års ålder.

 

Arbetsanpassade glas

 

Fungerar lika bra på arbetet som på fritiden. Sitter du framför bildskärm? Spelar du kort, läser noter, löser korsord, eller har du andra specifika synbehov? Vi anpassar glaset efter dina ögon och din arbetsställning. 

 

Bifokalglas

 

Det traditionella glaset när man behöver olika styrka för långt och nära håll. Det har en läsruta nertill i glaset som syns en aning. Det ger inte lika bra skärpedjup som progressiva glas, men har lite bredare synfält vid läsning.

 

i.Scription

 

Endast hos oss i Växjö! Få bättre mörkerseende, färgseende och kontrastseende med i.Scription! Vi gör en mätning av dina ögon i en vågfrontsmätare. Carl Zeiss Vision utför en matematisk beräkning och gör dina glas mer skräddarsydda. Detta tillägg kan du få på alla enkelslipade och progressiva glas. Läs mer här.

zeiss100.jpg

 

Hoya-frg.jpg